Направете дома си незабравим за гостите

Ако в дома ви често идват гости, е добре да знаете как да го направите по-привлекателен и уютен. Ето няколко начина да направите дома си по-комфортен.

Огън в камината

Колко е приятно през зимата да отидете в дом, в който има запалена камина. Огънят в камината придава топлина и уют. Ароматът на горящи дървени трупи добавя нови вкусови нотки към горещия чай. Свещите, така както и камината създават усещане за уют. Играта на светлините от свещите ще добави загадъчност и романтика във вашия дом.

Рафтове

Рафтовете ще направят вашия дом по-привлекателен. За по-добър дизайн използвайте книги с твърди корици. Те могат да бъдат поставени под декоративна лампа.

Мек комфорт

Одеяла и възглавници. Всички ги обичат. Те ще добавят комфорта и уюта, който търсите. Но не прекалявайте с количеството, особено с възглавничките върху диваните. Все пак оставете място и за гостите. На пода може да поставите огромни възглавници за деца или кресла чували.

Аромати

Ароматът, който се носи във въздуха ще придаде особен чар на вашия дом. Добре е да знаете, че ако използвате ароматни свещи, мирисът им трябва да бъде в хармония с общия аромат в дома. В противен случай, може да постигнете обратен ефект и гостите да не го харесат.

Снимки и дрънкулки

За да придадете на дома си автентична атмосфера  добавете нещо лично, например фотографии на членовете на семейството. Снимките от семейния албум, разпръснати по стената създават неповторима оригиналност.Стените, боядисани в топли цветове също ще добавят уют. За да бъде  интериора на дневната уникален, украсете с ръчно изработени предмети. 

Осветление 

Използвайте ключове не само за горно осветление, но също така и на други места. Така ще направите дома си по-уютен и ще се съобразите с предпочитанията на семейството и гостите.