Вдъхновяваща трансформация! минус 100 кг без диета

„Преди всичко трябва да въведете ред в главата си, а не в чинията“ – ни съветва Джон Гейбриъл, брокер от Уолстрийт взел решение да промени живота си през 2001-а година, след трагичните събития от 11 септември.

Той стопи над 100 килограма без диети и хирургическа намеса.

Запознайте се с мъжа, който споделя, че всички ние можем да стопим мазнини, използвайки силата на мисълта си!

През 1990 г. Джон започнал да наддава на тегло без видима причина. Той пробвал всякакви диети и програми за отслабване, но продължавал да наддава. Колкото повече диети правел, толкова повече наддавал.

Ситуацията става критична в средата на 2001 г., когато той става болезнено затлъстял и достига тегло от над 186 килограма. Когато на 11 септември 2001 г. планирал да лети от Нюарк за Сан Франциско, щастлива случайност на съдбата го спасява да не попадне на полет 93, на United Airlines, който беше похитен от терористи.

Това трагично събитие променя живота му. Джон осъзнава, че животът е безценна възможност, която не бива да бъде пропиляна. Така той решава да „живее живота на мечтите си“ и започва да прилага всичките си изследователски умения, за да открие истинските причини за затлъстяването си.

Резултатът е може би един от най-забележителните физически трансформации на всички времена. Джон губи над 103 кг без диета и без операция. Невероятно, но тялото му не показва почти никакви признаци, че някога е бил с наднормено тегло – факт, който шокира много професионалисти в медицинската общност.

Използвайки подхода, който е проработил толкова добре за него, той вече го е превърнал в мисия на живота си, за да помогне и на други хора да постигнат успех, не само в борбата с килограмите, но и във всеки аспект на живота.JonGabrielTransformation-(1)

Ето и седемте правила, с които Джон Гейбриъл постига мечтаната фигура

Правило 1 : Спрях диетите и промених храненето си

Започнах да изучавам хранителните вещества. Оказа се, че цял живот съм страдал от липса на омега 3 мастни киселини. Забележете, че нито една диета не ви казва това и тук е голямата грешка. Аз промених менюто си така, че да приемам в достатъчни количества нужните ми вещества. И знаете ли какво стана? Апетитът ми към бонбоните и чипса отпадна от самосебе си. Просто вече не ми се ядяха. Навярно в тях се съдържа някое от веществата, които по-рано са ми липсвали.

Правило 2 : Подобрих храносмилането си

Открих, че една от причините, поради които бях толкова отчаяно гладен е, че храносмилателните ми процеси бяха нарушени, поради което хранителните вещества не се усвояваха ефективно. Храносмилателните проблеми също могат да причинят възпаление и хормонални промени, които поставят тялото ни в режим на съхранение на мазнини. Започнах да консумирам много храни, съдържащи пробиотици и храносмилателни ензими, за да нормализирам храносмилането си.

Правило 3 : Нормализирах съня си

Важно е да нормализираме съня си. По-рано да лягаме и по-рано да ставаме. Всеки проблем със съня води до напълняване и причината пак е в хормоните. Безсънието променя хормоналния фон, от което непрестанно ви влече към сладкото и мазното. Това увеличава нивото на кортизол, който ви тласка да ядете бързи закуски, за да преборите депресията. Но нездравата храна дава временно облекчение и провокира производството на кортизол занапред. Да не говорим за това, че нощем направо ни се иска да влезем в хладилника и да излапаме нещо за „здрав сън“.

Правило 4 : Започнах да използвам йога практики за намаляване  на стреса

Стресът предизвиква повишени нива на кортизол и води до хормонален дисбаланс. Тези хормони водят до постоянен глад и поставят тялото в постоянен режим на съхранение на мазнини. Много хора не осъзнават колко важно е да се научат как да намалят стреса. Започнах да практикувам медитация и визуализация всяка сутрин и открих, че са изключително ефективни за редуциране на стреса.

Правило 5 : Изчистих  тялото си от токсини

Научих за детоксикацията. След няколко месеца четене стигнах до раздела за детоксикацията. Разбрах, че тялото съхранява излишните токсини в мастните клетки. В онзи момент вече бях свалил 70 кг, но трябваше да се отърва от още 30. Значи точно в тях са останали всичките ми токсини. Така се увлякох по детоксикацията. Започнах да „промивам“ вътрешностите на организма си с алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Ядях много зеленчуци, кълнове, фибри. Последните 30 килограма свалих доста по-бързо от първите 30, а ми се струваше, че трябва да е обратното. Всички отслабващи знаят колко е лесно да започнеш да отслабнеш и колко трудно се дават последните килограми.

Правило 6 : Промених  начина си на живот

Спрях да се тревожа за пари. Колкото по-малко зависите от парите, толкова по щастливи и стройни ще бъдете. Преместих се в по-евтино жилище, започнах да харча по-малко за вещи и джаджи, започнах даже да отглеждам зеленчуци. Харесваше ми да знам, че всеки път, когато съм гладен мога да отида в градината и да хапна нещо свежо и пълно с енергия. Това е по-добре, отколкото да подслаждаме стреса с шоколад. Хормоните на  стреса вече не предизвикваха хаос в тялото ми, превръщайки го в  машина за мазнини.

Правило 7 : Работих върху проблеми, свързани с емоциите 

Някои хора се чувстват по-сигурни с допълнително тегло върху тялото си. Сякаш тялото използва теглото като буфер, предпазващ го от света. Аз бях в тази ситуация и знаех, че трябва да обърна внимание на емоционалните проблеми, които караха тялото ми да се чувствате в безопасност. Започнах да практикувам визуализация, която ми помогна да се справя с минали травми и да накарам тялото ми да се чувства в безопасност, губейки тегло.

С течение на годините открих, че 65-70% от клиентите, с които работя, използват теглото като форма на защита. Аз наричам това „емоционално затлъстяване“.

Повечето  хора живеят толкова некомфортно в обкръжаващия ги свят, че подсъзнателно се чувстват в по-голяма безопасност в „защитната“ си обвивка от мазнини. Звучи доста странно, но такава е истината.