София Лорен : Най-големите ми подаръци от съдбата бяха моят ум и това, че се родих в бедност

София Лорен за красотата, мъжете и живота…

Красотата ви отличава от тълпата, интелектът и остроумието създават репутация, но обаянието ви прави неотразими.

Всяка жена, сядайки пред тоалетната масичка, става художник и се потапя в света на изкуството. По-точно получава този шанс.

Трудно ще станете неотразими, ако сте лениви и не вярвате в достойнствата си. Жена, постоянно мислеща за своите недостатъци, оставя и околните да повярват в тях. И обратното –жена, която е твърдо убедена в своята красота, ще успее да убеди в нея и всички останали.

Красотата е самоусещане и то се отразява в очите ти. Тя не е физическо явление.
Красотата е в душата на човека. Мъжът може да срещне и най-голямата хубавица на света и пак нищо да не му трепне. А другата – с дългия нос и голямата уста – да го заплени завинаги. Но ако собствената ти физиономия те води до истерия, спокойно можеш да я смениш с помощта на хирурзи.

Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново… Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои.

Най-големите ми подаръци от съдбата бяха моят ум и това, че се родих в бедност.

Да успяваш в трудна професия изисква предимно вяра в самия себе си. Това обяснява защо хора с посредствен талант и мощен вътрешен заряд изпреварват други с велик талант.

След всичките тези години все още продължавам да опознавам себе си. Много по-добре е да изследваш живота и да правиш грешки, отколкото да играеш на сигурно. Грешките са част от цената, която плащаме, за да живеем пълноценен живот.

Жената, която не обича недостатъците на своя мъж, не обича и него самия.

Мъж, в който са въплътени всички най-добри качества, е същинско наказание. Какво по-скучно от това да не можеш да го наругаеш или упрекнеш…

Мога да кажа „не“ на дванайсет езика. За жената това е напълно достатъчно.
Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

Очарованието е невидимата част от красотата, без която никой не може да изглежда истински красив.

Простотата е същността на елегантността.

Когато си майка, никога не си сама в мислите си. Майката винаги трябва да мисли два пъти. Веднъж за себе си и веднъж за детето си.

Сексапилът е 50% това, което притежаваш, и 50% това, което хората си мислят, че притежаваш.

Популярността е хубаво нещо в първите два месеца и мъчение през останалото време.