Как да изчистим ОТРИЦАТЕЛНАТА ЕНЕРГИЯ от дома си

Във Фън Шуй се смята, че където нивото на енергията ни е на върха, т.е., където се чувстваме, че можем да пуснем, да се чувстваме свободни и позитивни и да сме в спокойствие, това са местата с най-добрата енергия. Но ако не се чувстваме така, това означава, че енергията се блокира; така че се чувстваме блокирани и отрицателни. Тези места ви карат да се чувствате лениви, без вдъхновение, разочаровани и просто изключени.

В такива ситуации може да е разумно да получите подсказка от древните и да практикувате очистителни и прочистващи ритуали на пространството. Това помага да съживите енергията на това място, да се почувствате подмладени и да премахнете всякакви енергийни блокажи или застояла негативност, които се появяват около вас.

Някои ритуали като тези включват изгаряне на пръчица от градински чай, която разпръсква пушек от йони, които превръщат потискащия въздух наоколо в повдигащ. Тук са дадени още няколко билки, които да опитатe и да пречистите енергията у дома.

Внимание: Уверете се, че държите прозорците отворени на всяко място, където практикувате тези ритуали и не оставяйте нито един от ритуалите, които включват изгаряне, без надзор.

1. За разчистване, запалете кедър

Изгарянето на кедър помага да се освободи отрицателната енергия или лошите вибрации. Пример за такива вибрации би могъл да бъде, когато се отървавате от стари дрехи или вещи, свързани с лоши спомени.

Изгарянето на кедър може да представлява изчистване на пространството от всякаква задържаща енергия, свързана с обекти, които веднъж са заемали това пространство. Дори когато се сдобивате с нови вещи или антики, можете да запалите и да опущите с кедъра около предметите, за да премахнете поетите вибрации от предишния собственик.

2. За пречистване, запалете смоли

Някои от тези смоли могат да бъдат тамян и смирна, които са били използвани като естествени пречистватели в някои древни култури. Смолата е трудна за изгаряне, така че запалете края на малко въглен с клечка кибрит или запалка и го поставете върху незапалима повърхност като пясък или керамична или глинена купа, плочка или чиния. След като дървеният въглен се разгори, поставете малко смола върху него, но бъдете много внимателни, когато го правите, за да не се изгорите.

Смята се, че пушекът от тамян пренася желанията на хората от този свят към духовното царство, помага да се успокои умът за медитация. Има и антибактериален ефект.

Изгарянето на смирна, от друга страна, помага на ума да се фокусира, балансира енергийните центрове в тялото и има и някои медицински ефекти.

3. За просперитет, запалете Пало Санто

Тази свещена дървесина идва от дървото Пало Санто, което се намира в изобилие по южноамериканските брегове. Местните шамани са го използвали ритуално, за да разпръскват любов и просперитет, като елиминират отрицателната енергия във въздуха.

Тази дървесина гори доста бавно и дава горски или дървесен аромат, който предизвиква положителни чувства и привлича добрата енергия.

4. За яснота, запалете тибетски манастирски пръчици

Тези пръчици се правят с помощта на около 38 хималайски билки и инфузии и се смята, че имат дълбок пречистващ ефект на мястото, в което се изгарят, което създава усещане за спокойствие и омиротворение като енергията в медитационна зала.

5. За заземяване, запалете сандалово дърво

Това силно, но земно ароматно дърво може да бъде мирис, с който се привиква, но прави чудеса като незабавно центрира добрите енергии в стаята и заземява размирния ум с мистичния си аромат.

6. За лекота и комфорт, запалете хвойна

Ако не се чувствате спокойни и имате нужда от нещо, което да ви помогне да си отпуснете раменете, да се отпуснете и да се чувствате комфортно, запалете малко хвойна в това пространство, за да спомогнете за насърчаване на общо чувство за лично пространство, утеха и енергия.

7. За любвеобилна аура, запалете Yerba Santa (от исп.: свещена билка)

Горена, за да успокои разбитите сърца в традиционните древни култури, Йерба Санта може да бъде запалена в стаята, където хората прекарват най-много време и помага да се разсее всяка омраза, неудобство или вражда, причинени от проблеми в отношенията. Тя внушава повече грижовност и любов в човека и между хората.

8. За ново начало, запалете розмарин

Често срещана съставка в традиционните гювечета, пуешко и др., розмаринът се изгаря обикновено, когато започва ново начало в живота ви или се опитвате да започнете нещо ново. Това може да бъде за това да станете по-креативни, да си създадете нов навик или да се освободите от стар, да поемете към старо или ново пътешествие; растение, което подкрепя човека с чувство на увереност и сигурност, че може да го направи, благодарение на мощния си аромат.

9. За оригинални видения през нощта, запалете див пелин

Това звучи като нещо, което е излязло от книга на Хари Потър! Ефектите на дивия пелин са също толкова магически, особено ако се запали в спалнята, преди да заспите, тъй като се твърди, че предизвиква и провокира фантастични и приключенски сънища, дори и ярки сънища.

10. За чувство на вътрешен мир, запалете лампа от хималайска сол

За тези, които не могат да горят неща, това е опция за вас: просто ще запалите лампа. Хималайските солни лампи, веднъж запалени, излъчват този успокояващ прасковен блясък и са известни, че отстраняват отрицателните йони във въздуха, за да създадат цялостно усещане за спокойствие. Те са идеални за офиси, домове и най-вече за нощни шкафчета, за да се отървете от всякакъв стрес, за добър нощен сън.

11. За цялостно първично почистване, използвайте четирите елемента

Ако искате да изпробвате първично пречистване на някое пространство, като използвате най-доброто от четирите елемента, запалете свещ, дръжте купа с каменна сол и чаша вода, запалете някакъв източник на аромат, който харесвате и ги поставете всички в стаята един до друг.

След това извършете всякаква почистваща дейност, която трябва да направите в стаята, като метене, миене и т.н., тъй като това също символично почиства помещението от лоши енергии.

За всеки от тези ритуали открехнете прозореца и позволете навлизането на свеж въздух, слънчева или лунна светлина за по-добро естествено обогатяване.

Източник : CureJoy~ чрез Живеда