Сокът, който връща цвета на побелелите коси и убива раковите клетки

Състоянието и външният вид на косата ни показва дали сме здрави и дали се храним правилно, а преждевременното побеляване може да ни даде индикация за бъдещи заболявания и да ни покаже какво ни липсва в начина на хранене. Побеляването на косата може да бъде в резултат на разстройство на щитовидната жлеза, липса на витамини B5, B6 и B 12, след анемия и др.

Редовната консумация на млада трева от обикновена пшеница може да върне цвета на белите коси, така че да можете да се насладите на пищна коса с естествен цвят, така както в младите си години. И това не е всичко. Тази млада зърнена трева забавя целия процес на стареене като подмладява клетките, прeчиства кръвта, детоксикира тялото, бори се с туморите и стяга отпуснатата кожа.

Според традиционната китайска медицина, пигментацията на косата се влияе от качеството на кръвта и силата на бъбреците. Ако косата ви започва да побелява, това означава, че бъбреците и кръвта трябва да бъдат укрепени. Храните, с които се постига това, включват житна трева и всяка храна с високо съдържание на хлорофил.

Съставена от 70% хлорофил, житната трева от пшеничното растение Triticum Aestivum, възстановява здравето на бъбреците и кръвта.

Хлорофилът помага за укрепване, изграждане и насищане на кръвта с кислород. Хлорофилът в житната трева има забележителна прилика с хемоглобина, съединението, което пренася кислорода в кръвта. Когато хлорофилът се абсорбира в човешкото тяло, той се превръща в кръв, която транспортира хранителните вещества до всяка клетка на тялото.

житна трева

Известният диетолог д-р Бернар Йенсен, открил, че житната трева и други зелени сокове с високо съдържание на хлорофил са най-добрите природни строители на кръвта. В книгата си “Магията на здравето чрез хлорофила” , той цитира няколко случая, в които е успял да повиши броя на червените кръвни клетки в рамките на няколко дни, просто като натопил пациентите си в хлорофилно-водна баня.Доказано е че, редовното консумиране на житна трева и други зелени сокове увеличава броя на червените кръвни клетки.

Житната трева се състои от един впечатляващ набор от хранителни вещества, които укрепват и подмладяват всичко – от клетките и тъканите, до органите и системите. Освен 70% хлорофил, житната трева съдържа 17 незаменими аминокиселини, 90 минерала, 13 витамина и 80 ензима.

Видният учен изследовател д-р Ърп Томас казва, че “около 7 кг. житна трева се равняват на около 160 килограма моркови, маруля, целина и т.н.”

Житната трева представлява една непробиваема бариера срещу болестите. Изцяло естествен и мощен детоксикатор, житната трева предпазва черния дроб и пречиства кръвта, като неутрализира токсичните вещества като кадмий, никотин, стронций, живак и поливинилхлорид.

Първата стъпка е детоксикация. От там нататък, житната трева атакува като доказан антираков агент, който спира развитието на туморите.

Житната трева е богат източник на течен кислород.

Увеличаването на производството на червени кръвни клетки и повишаването на кислород в кръвта помага в борбата с раковите клетки, тъй като те не могат да оцелеят в такива алкално-богати среди.

Факт: Раковите клетки не могат да се развиват в богата на кислород среда!

Едно скорошно проучване, публикувано в списание Мutation Research доказва, че хлорофила има по-голям анти-раков ефект, от бета-каротин и витамини A, C и E.

Как да консумираме житна трева

Прясно изцеден сок – средната доза е 30 до 60 мл. веднъж дневно jitna-treva-tabletki-300x300или 3 до 4 пъти на ден за детоксикация.

На прах – 1 супена лъжица 1 до 3 пъти на ден

Таблетки – 7 до 10 таблетки (500 мг) на ден

Ако не ви допада вкуса на чистия сок, можете да импровизирате като го смесите с блендирани плодове, мед, сок от лимон и малко вода.

Житна трева можете да купите от всеки магазин за здравословни храни в сушен вид, на прах или таблетки. Също така можете да си я отгледате сами в домашни условия.