Луиз Хей: 15 утвърждения за по-добър живот

Луиз Хей е едно от най-популярните имена в областта на литературата за сeбепознание. Автор е на световни бестселъри на тема силата на позитивното мислене и волята като начин за положителна промяна на живота.
Съдбата й е изключително драматична и изпълнена с тежки житейски моменти.
Избрахме някои от най-силните и утвърждения за пълноценен живот.

1. Готов съм да се променям

Всички искаме Животът да се промени, другите да се променят. Но нищо в нашия свят няма да стане по-различно, докато не бъдем готови да променим себе си. Често се вкопчваме в навици и убеждения, които вече не са ни полезни.промени себе си (2)УТВЪРЖДЕНИЕ: Готова съм да се разделя със старите, негативни убеждения. Те са само мисли, които запречват пътя ми. Новите ми мисли са позитивни и носещи удовлетворение.

2. Превръщам всяко преживяване във възможност

Когато срещна проблем, а всеки човек се сблъсква с проблеми, веднага си казвам: „От това ще излезе само добро. Ще се разреши лесно за благото на всички замесени. Всичко е наред и аз съм в безопасност.“ Повтарям си многократно това твърдение. Така оставам спокойна и позволявам на Вселената да намери най-доброто решение. Често се удивлявам колко бързо се решава проблемът по благоприятен за всички начин.УТВЪРЖДЕНИЕ: Всеки проблем си има решение. Всяко преживяване е възможност за учене и израстване. Аз съм в безопасност.

3. Освобождавам всички страхове и съмнения

Страховете и съмненията са единствените механизми на отлагане, които ни пречат да имаме всичко добро, което казваме, че искаме в живота си. Затова оставете ги да си отидат.страхове и съмненияУТВЪРЖДЕНИЕ: В този момент аз избирам да се освободя от всички рушителни страхове и съмнения. Приемам себе си и създавам мир в ума и сърцето си. Аз съм обичана и в безопасност.

4. Направлява ме божествена мъдрост

Толкова хора не съзнават, че имат в себе си мъдрост, която винаги е на тяхна страна. Не обръщаме внимание на интуицията си и после се чудим защо Животът ни не върви добре. Научете се да се вслушвате във вътрешния си глас. Наистина знаете какво точно да направите.божествен интелектУТВЪРЖДЕНИЕ: През целия днешен ден съм насочвана към правилния избор. Божественият Интелект безспирно ме води към постигането на целите ми. Аз съм в безопасност.

5. Всичко в моя свят е наред

Животът ми винаги се е развивал съвършено, само че аз не съм го знаела. Не съм разбирала, че всяко негативно събитие в моя свят е било отражение на основните ми убеждения. Сега, когато го знам, мога съзнателно да програмирам мисленето си, за да имам Живот, който върви добре на всички нива.животУТВЪРЖДЕНИЕ: Всичко в моя Живот работи добре, сега и завинаги.

6. Заслужавам и приемам най-доброто

Единственото, което ни пречи да получаваме хубави неща в Живота, е, че не вярваме, че ги заслужаваме. Някога в детството сме научили, че не заслужаваме, и сме го повярвали. Сега е време да пуснете това убеждение да си отиде от вас.УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз съм психически и емоционално подготвена да се радвам на богат и изпълнен с любов живот. Заслужавам всички хубави неща и това е мое исконно право. Настоявам да получа доброто, което ми се полага.

7. Аз съм решителен човек

Наистина е безопасно да се вземат решения. Правете го авторитетно. Ако решението се окаже слабо, вземете ново. Научете се, когато имате нужда от решение, да обръщате поглед навътре и да медитирате кратко. Всички отговори са във вас. Потапяйте се често в себе си и ще поддържате добра, стабилна връзка с вътрешната си мъдрост. УТВЪРЖДЕНИЕ: Вярвам на мъдростта в себе си и лесно вземам решения.

8. Обграждам се с позитивно мислещи хора

Когато позволим на негативно мислещи хора да запълнят живота ни, става много по-трудно ние самите да мислим позитивно. Затова не си позволявайте да унивате заради чуждото негативно мислене. Подбирайте внимателно приятелите си. УТВЪРЖДЕНИЕ: Моите приятели и роднини излъчват любов и позитивна енергия и аз им отвръщам със същото. Знам, че мога да пусна да си отидат от Живота ми хората, които не ме подкрепят.

9. Вина не съществува

Ако се поставим за малко на мястото на друг човек, ще разберем защо той се държи по определен начин. Всички се раждаме прекрасни, изцяло открити и доверчиви към Живота, пълни със самочувствие и себеуважение. Ако вече не сме такива, значи някъде някой ни е научил така. Можем да се научим от негативността.раждаме се прекрасни УТВЪРЖДЕНИЕ: Освобождавам се от нуждата да виня когото и да е, включително и себе си. Всички правим най-доброто, на което сме способни, с мъдростта, знанието и съзнанието, които имаме.

10. Мога да се разделя с миналото и да простя на всички

Може би не искаме да се разделяме със старите обиди, но ако държим на тях, засядаме на едно място. Като се прощавам с миналото си, настоящето ми става по-богато и по-пълно.свобода УТВЪРЖДЕНИЕ: Освобождавам себе си и всички в своя Живот от стари, отминали обиди. Те са свободни и аз съм свободна да тръгна към нови, прекрасни преживявания.

11. Работата ми носи дълбоко удовлетворение

Когато се научим да обичаме това, което вършим, Животът ще се погрижи винаги да имаме интересна и творческа работа. Когато сме готови емоционално и психически за следващата стъпка в Живота, той ще ни я поднесе. Дайте на Живота най-доброто от себе си днес. УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз върша работата си с любов. Обичам това, което правя. Знам, че винаги работя на правилното място, с правилните хора, и научавам ценни уроци, необходими на душата ми.

12. Обичам и одобрявам себе си

От одобрението към себе си произтича само добро. Не говорим за суета или гордост, защото те просто са изражения на страха. Да обичате себе си означава да цените чудото, което сте. Вие наистина имате стойност. Обичайте да бъдете себе си! УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз ценя това, което правя. Достатъчно добра съм такава, каквато съм. Изказвам това, което мисля. Поисквам това, което желая. Отстоявам силата си.

13. Миналото е свършено

Не мога да се върна назад, освен в ума си. Ако поискам, мога да преиграя вчерашния ден. Но това отнема ценни мигове от днешния – а веднъж отидат ли си, те не могат да бъдат върнати. Затова оставям вчерашния ден в миналото и насочвам цялото си внимание към днешния. Това е моят неповторим миг и аз му се наслаждавам.миналото е свършено УТВЪРЖДЕНИЕ: Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живея в Настоящето и се наслаждавам на всеки миг.

14. Бъдещето ми е прекрасно

Бъдещето ни винаги съответства на сегашните ни мисли. Това, което мислим и казваме сега, твори нашето бъдеще. Мислете хубави мисли и ще имате прекрасно бъдеще. УТВЪРЖДЕНИЕ: Сега живея в безпределна любов, светлина и радост. Всичко в моя свят е наред.

15. Животът е прост и лесен

Законите на Живота са прости, прекалено прости за мнозина, които искат да се борят и усложняват нещата: Каквото давате, това се връща обратно при вас. Каквото вярвате за себе си и за Живота, се превръща в действителност. Съвсем просто е. УТВЪРЖДЕНИЕ: Всичко, което трябва да знам в който и да е момент, ми се разкрива. Вярвам в себе си и в Живота. Всичко е наред.