Зодиакалните знаци на елемента Вода – Риби, Рак и Скорпион

Символ на елемента Водаелемент вода 5Този елемент представлява емоционалната сфера, силата на сетивата. Неговите представители са склонни да приемат света през призмата на собствените си чувства и емоции.

Как се проявява елемента в Риби, Скорпион и Рак

Представителите на елемента Рак се оприличават с гореща вода или наситена водна пара: те са горещи, импулсивни, трудолюбиви, надарени с излишък от енергия. Скорпионите – това е замръзнала вода, лед, в който в замразен вид се съхраняват техните желания и чувства, намерения и планове, скрити от другите, които лесно се размразяват при благоприятни обстоятелства.Рибите могат да бъдат сравнени с мистериозни подземни води, течащи около препятствия и вливащи се на неочаквани места. Тези хора са плахи и предпазливи, но хитри, способни са да стигнат до победата постепенно, както подводните води могат да залеят всичко, което не може да се издигне над тях.

Положителни качества на представителите на елемента Водаелемент вода 6

Елементът Вода дава на скорпиона, Рака и Рибите повишена чувствителност и емоционалност. Обикновено те са привлекателни, добронамерени, често са идеалисти. Наблюдавайки хората, те вече знаят нещо за тях, базирано на тяхната отлично развита интуиция. Отстрани изглеждат раними и беззащитни, но всъщност тези хора не са толкова слаби, колкото изглеждат.От голямо значение в техния живот са човешките взаимоотношения. Те са общителни, сантиментални, не са безразлични, много чувствителни от отношението на другите към тях. Психически са издръжливи, което им позволява търпеливо да изпълняват и най-неприятната и тежка в морално отношение работа. водни знаци скорпионУмеят да се адаптират към нова среда и промени, но винаги стремят да се върнат на своя територия, като изворни води, които заливат наоколо, а после се връщат в потока. Като цяло хората от водните зодиакални знаци са добри приятели. Те са способни на геройски постъпки, а техният героизъм е лишен от патос.

Елементът на знаците Риби, Рак и Скорпион е дарил тези хора с блестяща интуиция. Представителите на този знак често са много талантливи и артистични.

Отрицателни качества на представителите на елемента Водазодиакални знаци скорпион рак риби

Представителите на елемента вода са склонни към песимизъм, раздразнителност, често са в лошо настроение. Това са ярко изразени интроверти, живеещи в света на собствените си мечти и вътрешни преживявания, които се усилват от богатото им въображение. Това често води до заместване на реалността с измислени образи. Елементът Вода дава на тези зодиакални знаци променливо настроение, леност, липса на контрол, липса на практичност и безхарактерност. Те могат да зациклят на едно събитие или преживяване (понякога пресилено) в ущърб на всичко останало. Хората от зодиакалните знаци, управлявани от елемента Вода са склонни да живеят в миналото или поне се отнасят към него с голям трепет. Преживяванията им през последните години често определят настоящия им живот. Склонни са към нелогични, непредсказуеми и понякога не толкова добри постъпки.

Съвместимост с други елементичетирите елемента земя въздух вода огън

Рибите, Раците и Скорпионите най-добре се разбират със своите събратя по елемент. От другите елементи най-много си подхождат със знаците на елемента Земя. За земята влагата е източник на живот, а водата от своя страна приема формата на релефа. Земята служи като плавателен съд за нея и така те взаимно се допълват. Елементът Вода взаимодейства зле с въздуха, техните взаимодействия не са толкова силни, а повърхностните им взаимоотношения могат да предизвикат силни вълнения, така както буря в морето. Абсолютно несъвместими един с друг са Вода и Огън, те винаги се стремят към взаимно унищожение.

Подходящи условия за хората от елемента Вода

елемент водаПо възможност Рибите, Ракът и Скорпионът е добре да живеят до какъвто и да е водоем или да имат плувен басейн. В краен случай може да се ограничат до аквариум или домашен фонтан. Желателно е през прозореца на дома, в който живеят да се открива красива живописна гледка, особено ако по някакъв начин присъства вода или хълмове с неопределена форма. За предпочитане са сгради и мебели със заоблени форми, без остри ъгли и резки очертания. В интериора и декора трябва да бъде отделено голямо внимание на стъклото. На работното им място трябва да бъде спокойно, а атмосферата приятна. За душевния им комфорт е необходимо да намалят комуникацията с нервни хора и да избягват теми, които предизвикват прекалено много шум. Въпреки това, за тези знаци е желателно присъствието на хора, които се отнасят по-реалистично към живота. Добре ще е, ако това са представители на елемента Земя.

превод от руски : krasiva.org