Как да различите мъжа, който си струва

Когато като жена сте срещнала някого, когото наистина харесвате, важно е да разпознавате характерните черти на свестния мъж, така че бързо да определите дали са налице и да не хабите време и емоции с неправилния за вас човек.

Ето някои съвети за това, какви качества трябва да притежава идеалният мъж според психолога Милена Динкова, консултант по успешни връзки и автор на бестселъра „Любовта, какво не знаем за нея“.

Двете най-важни неща, които трябва да сте сигурни, че откривате у мъжа, са честност и стабилен характер. Това са качествата, които са от огромна важност, ако искате да имате партньор за цял живот. Когато опознавате нов човек, важно е да разберете какво той отстоява в живота си, ценностите, според които живее и какви морални правила смята, че трябва да следва. От това ще зависи как той ще се държи с вас и как ще се отнася спрямо самия себе си.любов Истината е, че ако той лъже другите, ще излъже и вас в някакъв момент по-нататък, дори сега да изглежда, че много се старае да бъде мил… Това важи и за други морални „несъвършенства”, които може да има.

Да ви допада личността му също е важно, разбира се, но недейте да бъркате личността с характера му. Под „личност” тук имам предвид начина, по който той се представя на света – как изглежда отвън. Неговият характер е това, което е отвътре – става въпрос за неговата същина, неговият пълнеж…

За да можете да различите качествения мъж, ще трябва да опознаете човека отсреща и да сте провели известен брой сериозни разговори с него – а всичко това става, като си дадете време.

Ако сте открили мъж, който е отдаден на личностното си развитие и растеж, който иска да научи всичко по силите му, за да стане по-добър човек, значи – бинго!, ето една много важна черта на качествения мъж.

Ако той е емоционално отворен и умее да изразява чувствата си пред вас, това е много добър знак. Вие трябва да чувствате, че вратата към сърцето му е отворена.

Дали той има позитивна настройка към хората и живота? Вижда ли хубавите неща на тази земя, у другите и у себе си? Той трябва да ви кара да се чувствате добре, когато сте около него. В правото си сте да биете отбой, ако мъжът е негативен и само се оплаква. Такъв човек ще изсмуче силите ви и ще ви съсипе.

Дали в характера му откривате зрялост и отговорност? Това означава, че той е пораснал емоционално и не се държи като дете, като очаква вие да се грижите за него и да задоволявате всяка негова нужда. Да е отговорен означава, че той прави това, което е обещал. Държи на думата си и идва навреме, когато има уговорки.среща 4

Дали е почтен? Можете ли да разчитате на него, че винаги ще казва истината, дори да му е трудно. Честен ли е със себе си и с вас? Почтеността е ключов елемент, който прави така, че връзката да издържа във времето. Защото вие, като жена, имате дълбоко у себе си желанието да го уважавате, а това е възможно, само ако той се държи добре с другите хора.

Дали той притежава самоуважение? Не говоря толкова за самочувствието му и колко добре може да прави това или онова. По-скоро става въпрос за това дали той е способен да се чувства добре спрямо себе си, дори когато се е провалил, при това без да омаловажава грешките си? Как живее живота си, дали може да се грижи добре за себе си? Един мъж ще е способен да ви обича истински, само ако обича себе си. Дали позволява на други хора да се държат зле с него или с вас?

Всъщност тук има и една уловка: за да можете правилно да различите характеристиките на добрия мъж, вие сама трябва да притежавате същите качества. Много е важно да обичате мъжа не само заради външните му качества (как изглежда, какъв е социалния/ финансовия му статус, какви са постиженията му, какви са интересите му), но и заради същността му отвътре.

Източник : www.uspeshni-vrazki.com