Ето как остаряват различните зодии (12 забавни илюстрации)

„Стори ми се забавно да нарисувам 12 типажа баби по зададени характеристики“ – казва Олга Громова, художник-илюстратор на детски книжки. Самата тя е зодия Водолей.овен

Овните предпочитат да не забелязват годините си. Те живеят за момента, стараейки се да мислят, че утре никога няма да настъпи. Бодростта на духа им поддържа у тях младежка енергия чак до старостта. Може на 60 години Овенът и да не ходи с кожено яке, но ще се увлича по моторите със същата бясна енергия, както и преди 40 години.Телците обичат добре да си хапнат, понякога доста добре и затова с възрастта обикновено натрупват излишни килограми. С годините упоритите Телци стават още по-малко гъвкави, както психологически, така и физически. Обаче притежават добра издръжливост, и въпреки болестите ще живеят много, много дълго. близнациПрез младостта си Близнаците набелязват цели и вървят напред, без да имат намерение да забавят темпото с годините. Не се надявайте, че Близнакът ще се върне в къщи от работа по-рано. Даже и възрастен вече няма да го видите да почива пред камината. Кариерата на Близнаците продължава чак до пенсионирането им, и ако имат възможност  и още дълго след това.

Раците биват два вида: едни, които никога не стават възрастни, и други, които на стари години обичат да се грижат за всички около тях като Майка Тереза. Както и Лъва, Ракът много иска всички да уважават «благородните му побелели коси». От Раците излизат отлични «класически» баби и дядовци, каквито повечето деца искат да имат.лъвЛъвовете по природа са достолепни и снизходителни, качества, които с годините ще се проявят все по-силно. Наближавайки старостта, те са вече калени, спокойни, величави и често натрупали излишни килограми особи. Те все повече ще настояват за всеобщо уважение, авторитет и даже преклонение, а също и да бъдат образец за подражание, именно затова ще се постараят да постигнат основните си жизнени цели и да се успокоят колкото може по-рано.devaС възрастта Девите започват все по-негативно да се отнасят към заобикалящия свят, особено ако допуснат собствената им склонност към излишна критичност да излезе от контрол. Обичат да се поддържат в добра форма и добро здраве, постоянно усъвършенстват умствената си дейност, затова посрещат старостта като стегнати дами и господа, макар и доста строги, но все пак умни.

vezniВезните са много загрижени за външността си, затова ще опитат всичко, за да предотвратяват колкото може по-дълго появата на бръчките и излишни килограми. Като правило това им се отдава. Даже и на 80 години Везните ще убеждават околните, че нямат още и 40.

skorpionС наближаването на старостта Скорпионите стават представителни и величави. Харесва им да мислят за себе си като за философи, натрупали с годините достатъчно мъдрост, и действително това често е така. Но за съжаление, възрастните Скорпиони зациклят на своите идеи и убеждения, стигайки дори до инат и натрапчивост.strelecСтрелците, както и Овните, полагат всички сили да не мислят за старостта. Понякога толкова силно, че това се превръща в натрапчива идея и те започват да досаждат на околните с въпроси за своята предполагаема възраст с надежда да получат комплимент. Впрочем, тези комплименти обикновено са оправдани, защото Стрелците, въпреки нежеланието си да се грижат за себе си, успяват да запазят привлекателността и сексапила си до дълбока старост.

kozirogКозирогът е знак, който най-много се асоциира с времето, най-вече защото се управлява от Сатурн – планетата, която отговаря за времето. Но интересното е, че за самите Козирози времето тече сякаш в обратна посока. Козирозите се раждат като «малки старчета», твърде сериозни, отговорни и мъдри, но колкото повече растат толкова повече в характера им се проявява нещо детинско и на прага на старостта Козирозите са вече като истински деца.vodoleiПри Водолеите влиянието на Сатурн е също доста силно, затова и те като Козирозите в детството си са много сериозни, понякога дори високомерни и надменни. С годините Водолеите стават все по-ексцентрични, престават да се грижат за това какво мислят за тях околните и на 80 години все още могат да носят доста предизвикателни дрехи и да се държат както им хрумне.ribiНикой друг знак не се  бои така панически от настъпването на старостта както РибитеИ не само по отношение на собствената външност, а по-скоро от съзнанието, че толкова неща още не са направени, неизпълнени, неизживяни! Именно затова Рибите обичат да правят рекапитулация на отделните етапи от своя живот. А колкото по-малко  се вълнуват за това, толкова по-дълго ще живеят, защото нищо не съкращава така бързо живота, както вечното безпокойство.