Топ 3 на най-интелигентните зодии

Всеки един от дванадесетте знака има своите предимства и недостатъци. В тази връзка е интересно, коя е най-умната зодия?

Кои знаци се смятат за най-умни, талантливи и начетени сред останалите ? Странното е, че само три знака могат да се похвалят с изключителни интелектуални способности. Известни учени, писатели, художници, политици и други велики исторически личности са родени именно под тези знаци. 

Според последните статистически проучвания на първо място са Близнаци, последвани от Водолея, а третото почетно място се заема от Стрелците.

Близнациbliznaci

Най-интелигентният знак Близнаци се управлява от Меркурий, планетата на интелекта, „крилатият пратеник на небето“. Меркурий ръководи мисловните процеси, свързан е със способността на човека да мисли.

Те са наблюдателни, с неутолима жажда за знания и умеят да реагират светкавично. Притежават отлична памет, имат математически и логически способности.

Близнаците често остават самотни, тъй като трудно намират подходящ по интелект събеседник. Те имат големи изисквания към останалите и никога не биха продължили да общуват с някого, който не е толкова умен като тях. Това прави близнаците доста тежки по характер. 

Трябва да се отбележи, че Девата също е покровителствана от Меркурий, но при нея надделява нейната практичност и чувство за подреденост.

Астрологичният символ на Близнаци изглежда като две вертикални колони, които символизират вратата към познанието и мъдростта

Известни близнаци : Артър Конан Дойл, Джон Кенеди, Клинт Истууд, Хайди Клум, Брук Шийлдс, Анджелина Джоли.

Водолей

Умните Водолеи също имат славата на интелектуалци. Покровителствани са от планетата Уран, която отговаря за проявата на гениалност, за всичко ново в областта на науката и изкуството. Уран е небесният дом на учени и изобретатели. 

Водолеите винаги са пълни с най-удивителните и оригинални идеи. Те често изпреварват своето време и техните иновации се възприемат от околните като абсурд, резултат от нездраво мислене.

В хороскопа на интелигентния Водолей, Меркурий също присъства в аспекта на екзалтация. Символът на водолея е водата на знанията, излята върху човечеството. Също така е символ на въплъщението на човека на Земята, на промяната и бъдещето.

Известни Водолеи : Чехов, Жул Верн, Моцарт, Дженифър Анистън, Джейн Фонда

Стрелец 

Девизът на стрелеца strelec 2е : свобода, любопитство, успех. Стрелците са хора с научен ум, те обичат да достигат до истинската същност на нещата и често се отнасят към себе си малко непрактично, жертвайки лично време и интереси в името на нови знания и умения.

За интелекта им често се съди по положението им в обществото като цяло. Те са добри анализатори и са способни да управлява не само бизнес, но и цяла държава.

Известни Стрелци: Марк Твен, Walt Disney, Стивън Спилбърг, Джейн Остин, Брус Лий, Скарлет Йохансон, Кристина Агилера.