Тайните на султанския харем : Как наложниците се приготвяли за любовната нощ

Какви асоциации възникват у вас, когато чуете думата харем? Красиви момичета, седнали пият шербет, сауни, където наложниците се мажат с ароматни смеси, скъпи бижута…,битка, в която стотици красавици се борят за вниманието на владетеля…
Място, пропито с блаженство, чар, съблазън, женска сексуалност и аромат на мускус…

Докато съвременните жени с всички сили се борим за равни права с мъжете, забравяйки истинската си същност, жените от Изтока се отнасяли към мъжа като към повелител.harem-02 Те използвали древни сексуални техники, които радвали мъжете и завинаги ги превръщали в роби на любовта.
Нека се пренесем няколко века назад, по време на разцвета на Великата Османска Империя и надникнем зад тайната завеса на султанския харем. Да разбулим мистериите и вземем няколко урока по привлекателност и сексуалност от султанските наложници.

Охраняваният райharem-01Думата „харем“ означава таен, недостъпен и скрит. В действителност, мястото, обитавано от наложниците и жените на султана, било затворено за всички, с изключение на избраните членове на султанското семейство. Турският летописец Дурсун Бей пише: „Ако слънцето беше мъж, дори и на него щеше да му бъде забранено да наднича в харема.“sultanski-harem-nalojniciНай-известният харем бил в двореца Топ Капъ в Истанбул. Състоял се от 400 просторни стаи, в които живеели повече от две хиляди наложници. Дворецът бил с размерите на малък град, заобиколен от високи стени. Обитателка на това райско кътче можела да стане само истинска красавица, преминала през строг подбор.

Подборът
В харема на султана никога не попадали случайни момичета.harem 5 Имало специален план, съгласно който трябвало да бъдат избрани определено количество блондинки и брюнетки.
Повече от всичко, източните падишахи ценили бедрата и талията. harem-nalojnici-3За идеално се смятало  съотношението
2/3 (талия/бедра).

Разликата между обиколката на талията и ханша трябвало да е около тридесет сантиметра.
Гърдите и ръста на девойките били от второстепенно значение. На особена почит била славянската красота. Момичетата били избирани не само по външни критерии – бъдещата наложница трябвало да бъде и умна. Кандидатките, които имали достатъчно късмет да влязат в харема, преминавали обстоен медицински преглед.

Уроци по съблазняване

Момичетата, избрани да служат на султана преминавали специално двугодишно обучение. Обучавали ги калфи – стари и опитни робини.
Бъдещите наложници учили езици, основите на Корана, литература, поезия, калиграфия. Изучавали стихове и свирели на музикални инструменти.harem-

Момичетата постоянно поддържали физическата си форма, като отделяли достатъчно време за танци.
Наложниците старателно изучавали  придворния  етикет, учили се да поднасят кафе и сладкиши, да пълнят лула и да водят беседи със султана.

На втората година обитателките на харема изучавали изкуството да се грижат за себе си. Приготвяли маски и специални ароматни смеси, гримирали се. Учили се как да се обличат  и да подбират украшенията си.

Всички момичета изучавали танца „Ракс шархи“ (в превод означава източен танц) – много нежен и чувствен танц,  който представлява кръгови вълнообразни движения с ханша и бедрата. Този танц възбуждал любовното настроение и желание на султана. След  това усвоявали тънкостите на интимната гимнастика – така наречения  вумбилдинг.harem-nalojnica-2

След завършване на обучението, всяко момиче преминавало през изпит. В допълнение към танците, поезията и правилата на етикета, в изпита са включени и някои доста пикантни упражнения.

Упражнение първо : нефритено яйце. Момичетата са седнали на една пейка с отвор. Краката трябвало да бъдат широко разтворени, а във влагалището изпитващите поставяли  нефритено яйце малък размер, към което били  прикрепени няколко конеца.
Девойката трявало да стегне мускулите си така,  че конците да се скъсат, когато ги издърпат.

Упражнение второ : танц „Ракс шархи“. Сипвали в една чаша 100 мл. оцветена течност. Момичето
впръсквало течността в пазвата си и танцувало. Танцът  продължавал половин
час. През това време, бъдещата наложница не трябвало да загуби нито капка от течността.

harem orietalski tancАко всички тестове са минали успешно, тя ставала законна обитателка на харема.

По Златния път

Не било достатъчно просто да попаднат в харема. Може да останат там в продължение на няколко години и така и да нямат честта да бъдат поканени в спалнята на султана.harem-nalojnici-8Ежедневно пред султана се излагали на показ стотици от най-красивите и съблазнителни момичета. Но на малко от тях се усмихвал късметът. За да привлекат вниманието на султана, наложниците старателно се грижели за себе си. Носели най-красивите рокли, прекарвали  по няколко часа на ден в гримиране. Тренирали походката и стойката си, учили се да съблазняват само с един поглед. haremАко падишаха е привлечен от някоя от държанките, тя била поканена в покоите на султана. Момичетата се подготвяли много внимателно за интимност със султана, тъй като от техните способности зависело дали ще ги повика отново. Пътят от общата спалня до покоите на владетеля се наричал Златен. За да мине по него, всяка една преминавала през различни ритуали за красота.

Хамам

Един от най-важните ритуали, свързан с грижата за себе си на наложниците, са процедурите в султанския хамам (баня). Момичетата се къпели във вода с попарени венчелистчета от хибискус и теменужки. Така кожата им не само ставала по-мека, но се напоявала с деликатен аромат. След това нанасяли маска от хума на косата и кожата.hamam-haremПреди да отидат в сауната, момичетата премахвали космите от всички части на тялото си с помощта на специален крем. В състава му влизали яйца, мед и лимонов сок.

В онези времена, пилингът на ориенталските жени бил заменен от кесия.
Запарената кожа, наложниците масажирали с твърда копринена ръкавица. Тази процедура премахвала мъртвите клетки на кожата и я правела мека като на бебе.

Тяло, достойно за султанаharem-14

За да омекотят твърдите си коси след измиване със сапун, красавиците използвали балсам за коса от ружи. В двореца ежегодно доставяли стотици килограми от тези цветя.

Ориенталските красавици внимателно се грижели за косите си. Приготвяли  маска от къна и смлени орехови черупки. След такава маска косата растяла много бързо.

За да остане кожата им млада  и еластична, нанасяли маска от хума с извлек  от цветя и билки.

След къпането на парна баня, тялото на момичето е готово за масаж. Специално обучени прислужници релаксирали мускулите им преди началото на любовната нощ.

От парата кожата бързо загрубявала и се набръчквала. Затова след хамама ги мажели с различни видове масла. harem-18


В зехтин или сусамово масло добавяли няколко капки ароматно масло. През лятото обикновено добавяли масло от теменужки или рози, а зимата от карамфил. Вечер преди лягане, красавиците се измивали с розова  вода, която помагала за омекотяване  на кожата и предпазване  от  бръчки.

Грим

Преди да отидат в спалнята на султана, наложниците били гримирани. Особено внимание се отделяло на очите. За да разбият сърцето на султана само с един поглед, очертавали очите им с въглен. А за да придобият устните им червен оттенък, ориенталските жени дъвчели бетел-(смес от зелени листа от бетел с настъргани ядки от арекова палма, вар и ленено семе). За освежаване на дъха преди любовната нощ помагали пръчки канела.

Да се разпали желанието на султана не било толкова просто.
Всяка девойка се стараела да подчертае най-хубавите си черти. grimЗа да добият завършен вид рисували телата им с къна – ръцете, глезените, задната част на врата или ключицата. Понякога  нанасяли къната въру долната част на кръста или под  пъпа, рисувайки пътя към удоволствието.

За разлика от християнството, в ислямската религия удоволствието от секса не се смятало за грях. Но Коранът забранявал аналния, груповия и еднополовия секс. Ето защо, представите на много от европейците за лесбийски ласки между скучаещите наложници, са по-скоро фантазии.