Как да се наспим за 2 часа ? Техника за бърз сън !

Съвременният човек се сблъсква с хиляди неща, с които трябва да успее за един ден : работа, учение, развлечение, семейство, и ако прибавим към това и времето за транспорт, то за сън съвсем не остана. Как   да не забавяме темпото на живот и при това да не заспиваме в движение?

Учените предлагат интересна практика за сън на Уберман

Уберман – това е термин от философията на Ницше, обозначаващ свръхчовека, възхвалявайки превъзходството му над останалите и преди всичко неговата воля.

Авторът на тази концепция смята, че за нормалната работа на организма и мозъка са необходими само шест серии сън на ден с продължителност 20 минути, т.е. общото време за сън да е не повече от 2-3 часа на ден. По този начин човек, практикуващ такава техника успява да се занимава с ежедневните си дейности не 16 часа в денонощието както останалите, а цели 21. Според привържениците на тази практика, организмът се адаптира на 10-тия ден и човек чувства прилив на сили. Въпреки това, в тази техника има и опасни моментиЗа ободряване и почивка отговаря фазата на бързия сън, която продължава около половин час. Втората фаза на бавен сън отговаря за растежа и възстановяването, но при изпълнението на тази техника тя на практика не действа.

През първите дни от практиката на Уберман човек не получава достатъчно бърз сън и затова не се чувства отпочинал. Но скоро тялото ще започне да влиза в РЕМ фазата веднага след като си легнете и следващите 20 минути ще са достатъчни за да се почувствате освежени.