Как да се грижим за косата според типа и

Мазна коса

Обикновено това означава че имате мазна кожа на главата. В такъв случай шампоанът не трябва да съдържа натриев лаурил сулфат (вещество, което стимулира производството на себум). Също неподходящ е и варинтът 2 в 1 шампоан с балсам.

Суха, чупеща се коса

За да не я травмирате излишно излишно използвайте шампоан през ден, а в останалите дни само балсам. Лошо действа и силно хлорираната вода затова по добре е да инсталирате в банята специален филтър.

Добре укрепва косата и яйчен жълтък, който съдържа много лецитин и много полезни за косата мастни киселини. Можете да го добавите към обичайния си шампоан, или да си направите маска с яйце.

 Тънка коса

Изтъняване и загуба на коса -това е причината да обърнете голямо внимание на здравето си. Причината може да бъде проблем с щитовидната жлеза,лошо храносмилане, хормонален дисбаланс, умора, стрес или депресия. Правете ежедневен масаж на скалпа.

grija za kosata 2
Добавете в шампоана си до 8 капки етерично масло от розмарин, мащерка и лавандула. Оставете да постои на косата 3 минути и след това изплакнете.

Пърхот

Пригответе масажно масло: 2 супени лъжици лъжици зехтин или бадемово масло ,15 капки етерично масло от розмарин или ливански кедър. Масажът трябва да се прави всеки ден.Опитайте също и след измиване на косата обтриване на кожата с 1/2 чаша ябълков оцет без да го изплаквате.
Ако е необходимо, процедурата се повтаря след една седмица.