Как да променим живота си и да бъдем щастливи

Вероятно всеки от нас е чувствал неудовлетворение от живота си, от положението в което се намира.
Ако вече твърдо сте решили да промените нещо, тези съвети биха ви помогнали.

как да променим живота си 1

Дългият път започва с една единствена стъпка

Но именно тази първа крачка се страхуваме да направим. Страхуваме се от промяната, до която ще доведат нашите постъпки. Но нима положението в момента ви прави щастливи? Всичко наоколо е сиво, еднообразно и скучно, не искате ли да го промените? Но ето че не знаеш какво ще се случи, какво ще се получи от това, а може би ще стане по лошо…Познатото старо ни кара да се чувстваме по-сигурни. И ето как в съмнения и размишления може да премине целият ни живот.

Мислете положително

Първото правило – това е положителното мислене. Ако не вярвате в успеха на вашето начинание, то по-добре не се захващайте с него. Нужно е само да бъдете упорити и да вярвате, и чудото ще се случи.как да променим живота си 3

Кой друг, ако не аз

Поемете отговорност за своето бъдеще и за живота си, защото никой друг освен нас не носи отговорност. Всички събития, хора, обстоятелства, които ни се случват могат да ни доведат до приемане на някои трудни решения, но винаги имаме възможност да направим своя избор.

Премахнете от мислите си и от речника си фразата “не мога”

Така сами си поставяте ограничения. Ако наистина искате нещо, ще го постигнете. Запомнете: ако някой е способен да направи нещо, то е, защото той вярва в него.

Избягвайте отрицателни изрази

Например вместо „Не ме е страх,“ си казвайте “Аз съм спокоен и отпуснат”. Първият напомня на вашето подсъзнание, че имате страх и вие можете да го изпитате. Вторият напротив, усилва вашата увереност.как да променим живота си 6

Спрете да сравнявате себе си с другите

Запомнете! Всеки има свой собствен път и не е важно какво имате в определен етап от живота си. Важно е дали сте щастливи. Така че, се съсредоточете върху това, което искате и действайте да го постигнете, без да обръщате внимание на никого. И ако някой започне да ви сравнява с останалите, какво от това, негово право, вие нямате нужда да доказвате нищо на никого.

Слушайте интуицията си

Обикновено рядко се вслушваме в това, което казва сърцето ни, нашият вътрешен глас. Свикнали сме да се доверяваме на чуждото мнение и това е основна причина за много неуспехи и погрешни решения в живота ни.как да променим живота си 2

Представяйте си как вашите желания се изпълняват и как постигате целите си

Убедете се сами в способността си да постигнете това, което можете да си представите. Нека въображението ви се изпълни с картини на бъдещи успехи и успехите ще дойдат.

Отпразнувайте постиженията си, без значение колко малки са те

Обикновено пътят към голямата цел е дълъг и сложен и ако не го разделите на малки подточки, има риск да не достигнете до финала. Затова, когато преодолявате някакво малко препятствие вие се издигате една стъпка по-нагоре, което насърчава по-нататъшния напредък. Похвалете себе си, радвайте се на малките си успехи.

Не забравяйте, че сте невероятни, независимо какви са финансовите ви успехи и творчески постижения !

Погрешно се смята, че финансовата сигурност е основен критерий за успех в живота. Парите не са равни на щастие. Щастието – това е да реализирате мечтата си, да разкриете творческия си потенциал, да си позволите да бъдете свободни. И какво значение има колко печелите, колко книги сте написали, колко картини сте нарисували, ако вие вече се чувствате щастливи. Сега, всяка секунда!

Промяната в живота – това е действие

…дори не винаги успешно, не винаги правилно, но нищо, важно е да не спирате – стъпка по стъпка. И дори при неуспех, за вас ще бъде утехата – направих всичко, което можах, всичко, което зависеше от мен.

Не се страхувайте да направите първата крачка към мечтите си !

Не се страхувайте да се освободите от миналото. Няма да сте първите, нито последните по този път, но вие ще сте тези, които са рискували в живота за да постигнат истинското щастие!