Топ 7 упражнения за оформяне на тялото

Търсите ли лесен и ефективен начин да преобразите тялото си? Има няколко страхотни упражнения, които ще ви помогнат да го оформите. Тези тренировки са лесни и ефективни за укрепване на тялото, като заедно с това се изгарят и нежеланите калории. 

1. Скачане на въжеskachane na vaje 2

Кога за последен път скачахте на въже? Може би в детството си. Скачането на въже e лесно и удобно упражнение, което може да правите почти навсякъде. Тази тренировка изгаря повече калории за минута, отколкото всяка друга. Направете скачането перфектната тренировка и се забавлявайте. Предимството на скачането с въже е, че може да го правите с децата си. Освен това, скачането е фантастичен начин да си направите една високо ефективна кардио сесия. Просто вземете въженцето в чантата си и нямате нужда от фитнес зала. Кой е казал че скачането е само за деца?

2. Клековеklekove 1

Клековете са сложно упражнение за цялото тяло, което работи за повече от една мускулни групи. Това силово упражнение  тонизира глутеусите, укрепва тялото и помага за изгаряне на калории. За да изгаряте повече калории и да повишите сърдечната честота може да пробвате клек с подскок или да останете в клекнало положение като държите дъмпели в ръцете си.

3. Лицеви опориlicevi opori 2

За съжаление много хора избягват това упражнение, тъй като то е малко по-трудно за изпълнение, но то може да направи чудеса за вашето тяло. Има различни видове лицеви опори, които работят за различните групи мускули на раменете и ръцете. За да не се отегчите, опитайте всеки път да разнообразите начина на изпълнение на това упражнение. Лицевите опори работят, както за горната част на тялото, така и за цялото тяло. Тази тренировка освен че е полезна за сърцето, помага и за подобряване на стойката. Просто се уверете, че ги изпълнявате правилно – гърбът трябва да е изправен, за да не го натоварвате излишно и за да намалите болката.

4. Нападиnapadi 2

За да тонизирате мускулите на краката си, се опитайте да правите напади. Това упражнение дава удивителни резултати, тъй като изолира всеки крак поотделно, като стяга и извайва мускулите. За да повишите интензивността, изпълнявайте упражнението с подскок. За на-добри резултати правете минимум три серии от десет напади на ден. Дори да имате супер натоварен график, не търсете извинения, а направете няколко напади още днес.

5. Плуванеpluvane

Добрата новина за всички любители на плуването, и за тези, които искат да извайват телата си, е че плуването е една супер ефективна тренировка, която дава изумителни резултати. Плуването укрепва цялото тяло и работи за всички мускулни групи. Освен това, е известно с многобройните си ползи за здравето – помага за намаляване на кръвното налягане, укрепва сърцето и подобрява дишането. Плуването е чудесен начин да се забавлявате със семейството си.

6. Тичанеtichane 1

Ползите от тичането са многоразтоварва от стреса, подобрява здравето на сърцето, намалява риска от депресия, изгаря много калории и подобрява общото здравословно състояние. Всъщност тичането може да трансформира тялото, така както нищо друго. Оформя и тонизира краката, като ги прави да изглеждат по-слаби. 

7. Каране на колелоkarane na kolelo 3

Тази тренировка е един лесен и приятен начин да поработите за краката си. Освен че е чудесен начин за придвижване, който ви спестява пари, помага за укрепване на ръцете, гърба, подобрява работата на сърцето и помага за загубата на тегло. Това е една кардио тренировка с висока интензивност, която може да правите всеки ден.