Ново работно място. Правила на поведение

За всеки от нас е важно не просто да си намери добра работа, но също така и да се задържи за максимално дълъг срок на новото място. След всяко интервю ще бъдете назначен за пробен период. През цялото това време ще ви бъде отделено специално внимание и именно затова през първите месеци е необходимо да спазвате някои правила.

Правилата са доста прости, но може да изискват някои промени в навиците или характера ви.

Опитайте се да поемете инициативата само по отношение на запознанството си с колегите

Ако вашия шеф не ви е представил на сътрудниците ви, не се колебайте да поемете инициативата. Инициативата в работен план отложете за по-нататък, иначе ще изглежда все едно се подмазвате.

Не се опитвайте да се налагате

Вашите коментари и предложения могат да останат незабелязани, а могат и да се възприемат враждебно. Имайте мярка за всичко. Не се опитвайте да се покажете като големи работохолици, които първи искат да се  заемат със всяка задача. В такъв случай никога няма да бъдете добре приети в колектива. Никой не обича натегачите. Правете всичко съвестно още от първия ден. Ако нещо не разбирате, обърнете се към вашите колеги.

Бъдете точни и не закъснявайте за работа работно място1

Старайте се да идвате на работното си място 10-15 минути по-рано. Винаги изпълнявайте в срок задълженията си. Оставете личния си живот за след работа. Забравете за безкрайните разговори с любимия и приятелките по телефона. Не разказвайте клюки от предишната ви работа. Не обсъждайте бивши колеги. Трябва да сте лоялен служител.

Внимавайте за външния си вид 

Прическа, грим, дрехи – всичко трябва да е изрядно. Това е важно, защото се забелязва от пръв поглед и привлича вниманието на околните. Не се обличайте предизвикателно с цел да съблазните някой от по–висшестоящите. Това не само че няма да се хареса на колегите ви, но и за съжаление по този начин няма да си спечелите необходимото ви уважение. Предстои ви да се запознаете с много хора и трябва да правите само добро впечатление. Адекватното поведение и спазването на някои правила ще ви помогнат да намерите общ език с новите служители и ще ви проправят пътя към успешна кариера.