Как за 10 дни да премахнете камъни в бъбреците с помощта на просо

Просото е достъпно, просто и наистина великолепно средство за лечение на бъбречни заболявания. Мнозина твърдят, че просото им е помогнало да забравят проблемите с бъбреците. В народната медицина се използва като естествено средство за лечение на уролитиаза (образуване на камъни в пикочните пътища). Ефективно почиства бъбреците, премахва пясък и слуз, премахва дребните камъни от бъбреците и пикочния мехур, помага при женски болести и лекува цистит.

Просото е една от най-известните зърнени храни, която притежава висока хранителна стойност и лечебни свойства.

Предлагаме ви една наистина чудесна и ефикасна рецепта от руската народна медицина за лечение на бъбреците, която помага за тяхното изчистване, отделяне на слуз, пясък и дребни камъчета.

Вечерта измийте с топла вода 1 чаша (200 г) просо.

Прехвърлете просото в по-голям буркан (от 3л ) и налейте 2/3 от съда с вряла преварена вода.

Захлупете, завийте го в нещо топло и оставете да пренощува.

Сутринта  ще забележите, че течността в съда е бяла и мътна. Това всъщност е вашето лекарство.

Излейте течността в друг съд. Пийте през деня без ограничение в количеството, когато и колкото поискате.

Не изхвърляйте просото а сварете каша и я изяжте на закуска (1 чаша просо, 3 чаши вода, ври около 15 минути). Вечерта подгответе новата  порция за следващия ден по същия начин.

Течността трябва да се пие 10-15 дни.

Резултат : след 10-15 дни камъкът ще се разтопи и ще излезе заедно с урината, а бъбреците ще бъдат почистени от пясък, слуз и камъни. Ще изчезне възпалението, ще се възстановят тъканите на бъбреците и органите на пикочните пътища.

Тази зърнена храна е достъпна за всеки, не е скъпа и можете да я намерите във всички магазини за здравословни храни. С въвеждането на просото в диетата  ще подобрите здравето на бъбреците. Може да се прилага и превантивно, за да може организмът своевременно да се предпази от  бъдещи заболявания.