10 любопитни факти за Facebook

1. Съгласно правилата на социалната мрежа Facebook е недопустимо да се публикуват снимки на жени, кърмещи бебето си.кърмене Facebook

2. Един от всеки пет развода в света се случва по вина на социалната мрежа  Facebook, когато един от съпрузите намери на сайта различни компромати на своята половинка.

3. Не всеки знае, че известният актьор Ал Пачино (Al Pacino) в началото на създаването на Facebook, е „лицето“ на социалната мрежа.

4. Повече от една трета от потребителите на Facebook посещават профила си веднага след секс. Според психолозите това е пълна зависимост от социалната мрежа.

5. Изследване, проведено в едно от  учебните заведения в САЩ показва че учениците, които са най-активни потребители на интернет и в частност на социалната мрежа Facebook, показват много по-слаби резултати в сравнение със съучениците си.

6. Момиченце, родено в началото на 2011 г. в Египет, било кръстено Facebook, в чест на популярната социална мрежа.

 7. Създателят на Facebook Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg) през миналата година беше начело на класация за най-безвкусно облечените хора. Той беше многократно критикуван за начина си на обличане, който е далеч от общоприетите идеали.

mark-zuckerberg 18. Най възрастният потребител на Facebook, британката Лилиан Лоу (Lillian Lowe) е родена през 1907 г. Бабата посещава профила си два пъти седмично, за да поддържа връзка със семейството и правнуците си.

baba facebook potrebitel9. Aishwarya S Dahiwal – 17-годишно индийско момиче се самоубива след като родителите и я ограничили да използва мобилния си телефон, компютъра си и всички устройства за достъп до социалната мрежа Facebook. След спор с родителите си, Айшвария се обесила в стаята си, оставяйки предсмъртно писмо, в което пишело, че не може да живее без Facebook.

10. Над 350 милиона души страдат от странно пристрастяване, наречено Facebook зависимост. FAD или (Facebook Addiction Disorder) е вид състояние, при което човек прекарва часове във Facebook.

Facebook zavisimost