Какви са тайните на успеха при първа среща

Как да се държим на първа среща, така че това да не е последната среща с този човек?

Как да го заинтересуваме със своята личност?

Как да провокираме симпатия?

Според психолозите първото впечатление за човека се формира само за една минута. По-късно това впечатление или се потвърждава или се опровергава, но затова е необходимо значително повече време.

Как да направим така, че нашата среща да стане начало на дълги романтични или приятелски отношения?

Обикновено харесваме тези, които приличат на самите нас. С такива хора е по-лесно да се разбираме, тоест да общуваме по-ефективно. Хората, които комуникират добре и се доверяват един на друг, дори започват да се държат по сходен начин. Оказва се, че за да се харесате на другия човек, трябва да сте подобни на него. Но това не означава, че трябва да се съгласявате със всяка негова дума и да копирате жестовете му. Достатъчно е да намерите пресечни точки в сферата на неговите интереси. Но ако това не се случи, тогава за какво ви е човек, с когото нямате нищо общо.

Ето няколко умения, с помощта на които може не само да заинтересувате човека, когото харесвате, но и да разберете дали ще продължите познанството си с него.

Как да водим разговор

Избиране на тема за разговор

За да продължат отношенията и след първата среща важно значение има темата на разговора. Именно по това човек определя доколко сте му интересни, защото говори за самия човек. sreshtaТемите трябва да са важни както за вас, така и за събеседника ви.

Убеждения

Хората много високо ценят своите убеждения. И ако вие успеете да намерете онова, което действително е важно за събеседника ви, тогава за него ще сте най-интересния човек. Например ценности на събеседника ви могат да бъдат благотворителност, любов към животните, отношенията с хората, кариера, спортни занимания. И ако например той се занимава със спорт, при удобен момент разкажете за своите спортни занимания.

Личен опит

Ако се срещнат двама души с една и съща професия, много бързо ще намерят общ език. Същото важи и за хора, учили в едно и също училище или университет. Именно затова така лесно се случват любовните романи между колеги.среща 9

Даже и най-обикновените преживявания ако са общи, помагат да се изгради доверие. Може да си спомните места, където сте били, общи приятели, подобни ситуации, с които сте се сблъсквали.На всеки етап от общуването кимайте в знак на съгласие, покажете на събеседника си че сте на едни вълни.

Ако нямате съвместен опит може лесно да си го създадете като например посетите театър или друго обществено събитие. Най-добре е първата среща да се случи на някое запомнящо се място, за да може да имате повече емоции заедно. Само помнете, че нищо не бива да нарушава зоната ви на комфорт, както вашата, така и на партньора ви

Как да управляваме разговорасреща 10

На първа среща хората все още не се познават добре и затова се чувстват неудобно. Именно поради тази причина разговорът може да се окаже в застой. Но често самите ние не позволяваме един вял разговор да се превърне в оживено общуване. И всичко това заради неправилно зададените въпроси и неумението ни да управляваме разговора.

Задавайте отворени въпроси. Те са истински спасител в началото на разговора, тъй като изискват продължителен отговор. Започват с думата „защо“, „какво“, „как“, „кога“, и така нататък. Ако постоянно задавате закрити въпроси, предполагащи еднозначен отговор “да” или “не”, то разговорът ще спре.среща 11

Умение да слушаме

Ако вашият събеседник е активен, изразява спонтанно емоциите си, няма да му е лесно да общува с човек, който е пасивен и скрива емоциите си. Хората очакват сходни реакции, защото само по този начин осъзнават, че ги разбират. Интересните хора, с които винаги е приятно да се общува имат едно прекрасно качество – те не говорят много за себе си, но винаги дават на събеседника си да разбере, че той е разбран, значим и интересен. Това умение се нарича умение на активното слушане – тоест човек не просто мълчи и слуша, но активно подкрепя партньора.