Извайване на тялото с ултразвукова липосукция

Липосукцията е един от начините за загуба на тегло, която е свързана с отстраняване на излишната подкожна мастна тъкан като позволява в една процедура да се премахнат от 5 до 6 литра мазнини. Тази процедура оставя интрадермални белези, които допълнително предотвратяват появата на мазнини.

liposukcia 1Ултразвуковата липосукция в сравнение с гореспоменатата процедура е безоперативна и се извършва обикновено на най- проблемните части от женското тяло.

За разлика от хирургическата липосукция, ултразвуковата загуба на тегло се изискват редица физически дейности, индивидуална диета, назначена от лекар. Без оперативната липосукция не се извършва на много пълни хора.  Този вид липосукция като цяло е необходима на хора, които се нуждаят от корекция на фигурата.

В практиката съществуват  два вида липосукция – с ултразвук и с вакуум.

Ултразвуковата липосукция се извършва чрез ултразвукови вълни, в резултат на което мастните клетки се превръщат във вещество с течна консистенция като след това тази маса се изсмуква чрез традиционния метод през малки пробиви на повърхността на кожата.липосукция 2

Също така в този вид липосукция се използва неинвазивен метод, благодарение на който мазнините излизат през лимфната и венозната система.  При вакуумната липосукция под въздействието на ниско атмосферно налягане се изсмуква мазнина чрез малки разрези в кожата.

Липосукцията ще бъде ефективна при хора с нормално тегло, хубава еластична кожа, но с излишни мазнини в областта на талията и корема, краката или бедрата. В случай на свободна кожа, може да бъде премахната оперативно.

Преди началото на процедурата лекарят задължително преглежда пациента и определя най проблемните места. Продължителността на процедурата, вида на упойката ) местна или обща) зависи от количеството мазнини, които трябва да бъдат премахнати.

Като правило при ултразвуковата липосукция се премахва голямо количество мастна емулсия, мазнината се отделя равномерно, без да остават неравности и белези. При тези вид процедури загубата на кръв при пациентите е минимална.

Неинвазивната липосукция, благодарение на която мастните клетки се отстраняват по безболезнен начин не оставя никакви негативни последствия върху пациента. За по-добър резултат от процедурата липосукция лекарите препоръчват масажи в продължение на месец. Освен това за да се предотврати по нататъшната поява на мастни клетки на пациентите се препоръчва да спазват диета и комплекс от физически упражнения. След пълното премахване на повредените мазнини повторната поява на мастни клетки  в една и съща част от тялото е изключено, освен при повторно много бързо наддаване на тегло мастната тъкан може да се депозира в други участъци на тялото което може да доведе до деформация на фигурата.ултразвукова липосукция 3

Противопоказания при ултразвуковата  липосукция са: бременност, процеса на кърмене при жените, ненавършили осемнадесет години, хронични и остри заболявания, кожни заболявания, рани, натъртвания и белези на мястото на извършване на манипулацията, затлъстяване, увреден имунитет, диабет и инфекциозни заболявания.

Запомнете че: неинвазивна ултразвукова липосукция не се използва с цел отслабване, тя е предназначена за корекция на тялото.