11 съвета как да обичаме себе си

Време е да погледнем на света по нов начин! Без нереалистични очаквания, без „какво ще стане ако …“ и „само ако“. Време е да осъзнаем, че животът ни няма да се промени, ако не започнем да правим нещо.

Започнете да обичате себе си сега, не чакайте, да отслабнете или да станете по-успешни, за да започнете да се оценявате. Време е да признаете, че не сте перфектни и никога няма да бъдете, и в това няма нищо лошо. Време е да разберете, че винаги ще има хора, които няма да ви харесат. Време е да осъзнаете, че трябва да разчитате преди всичко на себе си, а не на другите.

Време е да осъзнаете, че вашия имидж и вашия свят могат да се променят – избор винаги има!Woman in the boudoir Започнете да се грижите за себе си, започнете да създавате живота, който искате за себе си. Създаването на щастлив живот изисква съзнателни усилия, време и търпение. Разкривайте всичко добро, което има във вас. Дори и най-малкия успех ще ви мотивира да предприемете по-нататъшни стъпки.

1. Станете човека, когото бихте искали да имате в живота си

Станете човека, когото бихте искали да имате за приятел. Кои качества цените най-много в хората? Развийте ги в себе си едно по едно.

2. Бъдете честни

Когато сте честни и искрени е лесно да се чувствате добър човек. Без значение колко сте били преди. Важно е какви искате да бъдете! Започнете да правите съзнателни усилия да бъдете честни. В резултат на това, ще започнете да уважавате повече себе си.

3. Усмихвайте се, усмихвайте се, усмихвайте се!как да обичаме себе си 6

Когато се усмихвате, се произвежда серотонин, който намалява стреса и укрепва имунната система. В допълнение, хората изпитват повече симпатия към усмихнатия човек.

Намерете си причина да се посмеете. Смехът повдига настроението. Ако имате лошо настроение, направете смешна физиономия, спомнете си смешна ситуация от живота или филм. Усмихнете се и се смейте колкото може по-често!

4. Бъдете търпеливиумение да чакаме

Много хора се разочароват или губят надежда, ако не получат бързи положителни резултати. Бъдете търпеливи. Умението да чакате ви дава най-голям шанс да намерите най-добрият партньор, най-интересната работа и т.н.

Работата върху себе си изисква време. Бъдете търпеливи и постоянни по пътя на личностното си развитие. Никога не се предавайте! Ако обичате и подкрепяте себе си, вашето „пътуване към себе“ си ще има щастлив край!

5. Оставете миналото в миналотоминало 1

Спрете да използвате старите защитни механизми в настоящи ситуации.

Оставете в миналото старите методи за справяне с трудни ситуации. Наблюдавайте себе си. Когато започнете да се връщате към старите навици и защитни механизми, отвлечете вниманието си. Може да си кажете някое утвърждение, което да ви помогне да възстановите душевното си равновесие и да продължите напред.

6. Изберете да бъдете щастливи

Никога не забравяйте, че щастието – това е избор. Променете разбиранията си, настройте се за щастие. Само вие можете да направите себе си нещастен или щастлив. Изборът е ваш!

7. Приемете промяната с радост

Дори малки промени могат да донесат нови възможности. Можете да останете в затвора на старите си вярвания или да започнете да се променяте.

Промените ни помагат да израстваме и да вървим напред. Бъдете смели, приветствайте промяната. Всеки ден правете нещо ново. Например, усмихнете се на всички хора, с които общувате, разкажете виц, променете стила на облеклото си, запишете се на нови курсове, опитайте нови ястия и т.н. Подхождайте с въображение по този въпрос и вижте какво бихте могли да направите по нов начин всеки ден.

8. Решете какво искате, и започнете да го постигате с отдаване на 100%itdalee

Ясно и подробно определете това, което искате, и най-ефективният начин за постигането му. Искате ли да имате повече пари? Как можете да ги спечелите? Искате ли да отслабнете? Кои навици трябва промените за да се отървете от излишните килограми? Искате ли по-интересна работа? Какво можете да направите за това?

След като сте решили какво искате, започнете да правите всичко, което можете, за да постигнете тази цел. Много хора просто мечтаят, без да правят сериозни усилия, за да изпълнят своите желания. Запретнете ръкави и започнете да предприемате стъпки за да реализирате желанията си.

9. Всеки ден отделяйте време само за себе сикак да обичаме себе си 5

Всеки ден намирайте време за медитация и размисъл, за това да направите нещо с любов за себе си (да си вземете вана, да почетете, и т.н.). Най-малко половин час на ден правете нещо, от което да изпитвате удоволствие. Не се притеснявайте за домакинската работа и реакциите на вашите близки. Нека вашите близки разберат, че личното ви време е неприкосновено.

10. Използвайте силата на утвърждения

Сформирайте си навик редовно да използвате утвърждения за решаване на проблемите си. Произнасянето на утвърждения прогонва съмненията и други негативни емоции. В трудни ситуации си казвайте: „Аз мога да се справя“, „Всичко се разрешава по най-благоприятния за мен начин“, или някое друго утвърждение, което да ви помага да се справяте със страховете и негативните емоции.

11. Казвайте на себе си „Обичам те“ колкото може по-честокак да обичаме себе си 12

Казвайте го, дори ако все още не чувствате голяма любов към себе си. Казвайте си тези думи както пред огледалото така и без него. Колкото повече го казвате, толкова по-бързо то се запаметява в подсъзнанието. Също така често си повтаряйте: „Аз одобрявам себе си такъв, какъвто съм.“ Започнете да си казвате тези думи, дори ако в този момент се ненавиждате. Необходимо е време за да може тези думи да влязат в подсъзнанието. Но рано или късно ще дойде ден, когато казвайки тези думи, наистина ще почувствате, че обичате и одобрявате себе си!

Движете се напред със свое собствено темпо. Важното е да действате! Направете нещо хубаво за себе си още сега, не отлагайте.