Отчаянието е най-лошата болест – ВАНГА за здравето

Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма цяр за него – то разяжда отвътре.
Няма човек, който да е роден само за щастие. Един е отличен работник, пък няма спокойствие в семейството, друг има и двете, пък няма здраве, трети е здрав, но децата му са болни…
Медицината прави чудеса, но и Бог прави чудеса.
Не роптайте срещу страданието, което преживявате. Страданието е пречистващо средство – като дрехата, дето не е чиста, докато не се изпере.
Българин ще открие лекарство против рака.
Лекарството против рак ще е свързано с машините и в неговото откритие ще има българин.
Не се плашете от болестите – имайте вяра. И най-здравият, ако няма вяра, ще умре.
Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода. От простуда стават повечето болести, от влага.
Който краде, за здраве ще плаче.
Епилепсията идва от уплах. Няма страшно, има хапчета за тази болест. И полека-лека като минат годините, тази болест изчезва.
Бог даде болка, даде и билка.
Пусни му края, човече и си живей, и си пей. Аз като съм много уморена и искам да си почина, да се разтоваря от целия този народ, дето ми е на главата, песен запявам.
Шипове ако имаш, вълнено носи постоянно.
Бацил е ракът, я, ей го! Лази по масата…
Има два вида болести: едните се лекуват с бабински церове, другите – с професорски. Да знаете точната диагноза, това е най-важното за лечението.
Тези, дето са нервни, тези, дето се страхуват от това, от онова – те не са болни. Акълът им е болен. Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани нека идат и да му пуснат края. Със страх не се живее.
Защо пушите, бе хора!? Ако това е хубаво, и мъжете, и жените щяха да имат комини на главите! Махнете тютюна, живейте по-дълго и без болести.
Какво е СПИН? Срамна болест, пращат ни я отгоре, за да разберем колко сме грешни. Милиони ще прати тя на оня сват, докато открият лек за нея.
Няма хитрец, дори и най-големият, който да е надхитрил съдбата си. Ще хитрува толкова, колкото му е дадено от Бога. И после няма право на снизхождение!…