Най-евтините екзотични места за живеене

В някои от най-екзотичните държави в света животът е доста евтин. Самолетният билет до тях ще бъде най-сериозният ви разход.

Ако печелите парите си в интернет или просто искате да промените живота си, тези райски кътчета са идеални за започване на нов живот.

Вижте едни от най-красивите места, в които можете да прекарате времето си сравнително евтино. Даден е средният наем, което означава, че при желание може да се намери и малко по-евтино жилище:

ТайландСреден наем за жилище с 1 спалня: 300 долара

Сметки за 1 месец: 70 долара

В Тайланд има много чужденци, които са избрали страната за свой дом или просто за място, където прекарат няколко години.

Държавата е атрактивна дестинация, която се посещава от 12 милиона туристи на година. Основната част от посетителите идват тук през зимата, когато в северното полукълбо е студено.

Местните жители са много любезни, а кухнята е чудесна.

ГватемалаСреден наем за жилище с 1 спалня: 320 долара

Сметки за 1 месец: 120 долара

Гватемала е един от центровете на цивилизацията на Маите. Официалният език е испански.

Чужденци могат лесно да си намерят сезонна работа или просто да преподават английски език.

МалайзияСреден наем за жилище с 1 спалня: 223 долара

Сметки за 1 месец: 50 долара

Населението е едва 22 230 жители. Официалният език е малайски, но се използват още английски, китайски, индийски езици.

Годишно страната се посещава от около 6 милиона туристи, като приходите от туризъм са в размер на 2 млрд. долара.

ПанамаСреден наем за жилище с 1 спалня: 450 долара

Сметки за 1 месец: 75 долара

Тук може да видите изгрева над Тихия океан и залеза над Атлантическия. Забавлявайте се на плажовете на Панама и си живейте като на курорт, без да давате огромните суми, които са необходими в други държави.

Внимание: тъй като голяма част от страната е заета от тропическа джунгла, тук все още се разпространяват болести, за които европейците не са и чували. Преди да стегнете куфарите, посетете личния си лекар и си направете необходимите ваксини.

НепалСреден наем за жилище с 1 спалня: 90 долара

Сметки за 1 месец: 30 долара

Непал се намира между Индия и Китай. Страната има забележителна култура и източна атмосфера. Тук се намират едни от най-високите планини в света и алпинисти и авантюристи от цял свят се стичат, за да ги изкачат.

9 от 14-те най-високи планински върхове се намират в Непал. В тази сравнително малка по територия страна (малко по-голяма от България) живеят 22 милиона души, от които повече от половината не са навършили 21-годишна възраст.

ВиетнамСреден наем за жилище с 1 спалня: 300 долара

Сметки за 1 месец: 50 долара

Виетнам става все по-популярна за туризъм. Страната предлага чудесна и евтина кухня – едно хапване рядко струва повече от 5 долара, а една бира е около 1 долар. В ресторантите не се дава бакшиш.

Виетнам е нация на оптимисти, които са преживели война след война, колонизация и комунизъм, а сега се впускат в света на капитализма. Виетнамците ревностно пазят своите независимост и суверенитет, но въпреки това посрещат сърдечно чужденците.

В страната става доста пренаселено от ноември до месец март и през юли и август, когато е високият сезон за туризма в страната. Цените са високи само през Коледния и Новогодишен период.

НикарагуаСреден наем за жилище с 1 спалня: 150 долара

Сметки за 1 месец: 40 долара

В Централна Америка традиционно цените са ниски. Ако ползвате градски транспорт, придвижването ви може да струва 10 долара на месец, карта за фитнес за месеца е около 30 долара.

ИндияСреден наем за жилище с 1 спалня: 150 долара

Сметки за 1 месец: 40 долара

Индия е най-евтината държава за живеене в света. Ако обичате източната култура и искате да разберете повече за историята, религията и обичаите на този народ, можете да поживеете тук една година, при това съвсем евтино.

Аваруа, Остров КукФормално тези острови са част от Нова Зеландия. Местните тропически плажове не са по-лоши от Малдивите или Сейшелските острови, може да си наемете къща само за 150 долара на месец.
През годините тук идват не повече от 100 хиляди чужденци. За сравнение: Хавай привлича 8 милиона посетители годишно.
Има една уловка на този остров – Чужденците не могат да си купят имот на острова. Може да си вземат имот под наем за 60 години. За да стане пълноправен гражданин, трябва човек да живее няколко години тук.

Ко Тонсай, КамбоджаТова е малък остров в южната част на Камбоджа. Това е рай от плажове и джунгла.Тук не живее никой, с изключение на няколко рибарски семейства. Така че намирането на подходяща бунгало тук ще бъде почти безплатно.

На острова, можете да се отпуснете на плажа или да проучвате местните пещери в джунглата. За $ 5 местните рибари директно пред вас, ще ви приготвят приказна вечеря, уловен от тях.

Гуанахуато, МексикоОтличен апартамент тук може да бъде нает за $ 150-200 на месец, чаша бира в бар струва по-малко от $ 1 билет за кино -$ 3.
За опита си на живот тук, Рей Бредбъри е написал история „следващия по ред“. Тук се провежда и много известен фестивал на изкуствата, наречена Керватино. Той е кръстен в чест на автора на романа Дон Кихот.

Ксамил Бийч, АлбанияВ южния край на Албания е перфектното място за спокоен живот. Бутринт – Това е малък град и Национален парк . Климат – средиземноморски, местни продукти – зехтин и мандарини. За разлика от съседна Гърция, Италия или Хърватия е много евтино: бирата струва 90 цента , жилищата – $ 100-120 на месец.
Морски дарове до насита (тук се продават 30 вида риби, средната цена на рибата е – $ 6), евтино вино ($ 6 за бутилка).