Какво всъщност търсят МЪЖЕТЕ в ОТНОШЕНИЯТА ♥

Тук трябва да се направи уточнението, че този въпрос е актуален само тогава, когато мъжът действително иска отношения.

При мъжете възрастта, в която те са готови за връзка, е различна. Това зависи от степента на зрялост, реализацията в живота, отношенията с майка им, способността им да създават и задържат близост и други фактори. Следователно не приемайте написаното в статията за общовалидно – това не е така. Ако мъжът в момента не желае отношения, то той не иска и ценностите, които би открил в една връзка.

Вие питате: “ Как може да се разбере дали един мъж е готов за връзка с жена?”

Обикновено това се вижда лесно. Той говори по този въпрос. Мъжът е отворен към жената, прави планове за бъдещето, говори за своите чувства, стреми се да действа в полза на себе си и любимата жена. Ако всичко това е налице, тогава въпросът какво очаква мъжът от връзката, става уместен и актуален.

Пишейки тази статия, аз интервюирах голям брой мъже. Като цяло, отговорите, които те даваха, не бяха противоречиви, а се допълваха един друг. И така…..

Какво искат мъжете в отношенията в действителност?

Увереност и спокойствие

Искат да знаят, че жената ще бъде до тях в болест и здраве, в тъга и радост, в богатство и бедност. Това ми отговори почти всеки мъж, когото попитах. В ерата на потреблението и манипулацията такова простичко нещо като увереността в партньора излиза на преден план и дава основата на хубавата връзка.

Доброта и емоция

“Времето в къщи трябва да бъде хубаво” – това казват мъжете. Разбира се, те изобщо не очакват жената да бъде винаги в добро настроение. Но е безспорен факт, че през повечето време партньорите ще бъдат заедно и атмосферата трябва да е приятна, иначе защо изобщо да стоят в тези отношения?

Да отделят време един за друг, да водят приятни разговори, с лекота да говорят за трудните ситуации – ето това е важно умение. Това е още една тухла в здравата основа на партньорството.

Взаимна подкрепа в движението към целите

Заедно да се мечтае, да се изясняват общите цели, да се търсят идеи. Ако помните това, тогава няма да бъдете разочаровани в момента на осъзнаване, че сте се изкачвали по стълба, подпряна на грешната стена.

Секс и интимност

Разбира се, мъжете искат добър и разнообразен секс с привлекателна жена. В тези моменти можете да се отпуснете и наситите, да бъдете себе си и в същото време да станете част от нещо по-голямо.

Колкото и да е странно, оказва се, че секса с една и съща любима жена е важен за повечето мъже. По принцип никой не създава отношения с цел по-късно да изневерява на партньора си. И това си струва да се помни. Двойката е винаги в състояние да поддържа интимност и лоялност.

Да продължат себе си чрез децата

Виждайки как децата стават добри хора, как израстват, как копират някои неща, а други правят по своему, осъзнаваме, че животът продължава и ще продължава след нас – това е важно и за мъжете, и за жените.

Възможност да бъдат себе си

Да имат свое пространство, където да се отпуснат и да не представляват никого. И при това да знаят, че съществува жена, която ги обича и приема точно такива, каквито са.

Възможност за поправяне на грешки

Важно е да знаеш, че жената е искрена с теб. Разбира се, за дребните неща всеки мъж предпочита да вярва, че е най-добрият и е винаги прав, но когато иде реч за важни неща, за него е важна честността. Да има възможността да поправи грешките си, да промени действията си, да получи друг резултат.

Важното е, че всички мъже говореха за това, че искат да чуват тези истини не с назидателен тон, а в дух на партньорство и разбиране.

Сега знаете какво искат мъжете в отношенията. И това не е свързано толкова с топлата супа и чистия под, колкото с възможността да бъдат себе си и да стават все по-добри до любимата жена.

Запитайте се: можете ли да дадете на мъжа това, което той настойчиво иска? Под каква форма?

Автор – Мария Пермякова        източник miastoto.bg