10 навика за изграждане на силна връзка

Точно както четири стени не правят дом, докато не са изпълнени с любов и заедност, силната връзка се изгражда не само от двама души, но и с тяхното търпение, разбиране и надежда.

Това са няколко съвета, за да преживеете силна връзка.

1. Целувки и блаженство

Според доктор Саманта Родман целувката притежава голяма сила. Преди да тръгнете за работа и преди да заспите, двойката трябва да се целуне. Контактът с очите и докосването два пъти на ден изпращат един на друг поздравите на любовта, давайки специален жест. Това взаимно им напомня колко са си важни един на друг.

2. Ценете половинката си

Оценяването е друг начин за показване на любовта, жест на подкрепа, дори когато едва ли е необходимо. Сексологът социолог професор Пепър Шварц говори за това колко съществено важни са тези няколко думи на оценяване, например „изглеждаш красива днес“.

3. Конфликтите се уреждат

Двама човека, ако живеят заедно, се сблъскват с различността на мненията си и от това възникват конфликти. Но двойките, които се ценят, разрешават тези въпроси. Терапевтът Кърт Смит съветва двойките да вземат под внимание лошите си навици и да ги преодоляват с течение на времето.

4. Позитивността винаги работи

Всеки от нас има някакви навици, които не са добри. Но специалистите по взаимоотношенията препоръчват да пренебрегваме негативното и се съсредоточаваме върху добрите неща, които притежава другата ни половинка.

5. Гордо се показваме заедно

Независимо от това, което казват другите за това, демонстрирането на привързаност публично създава връзка между двамата, чувство на близост. Аарон Андерсън, семеен терапевт, твърди че държането за ръце на обществени места или малко близост, докато сте в театъра с приятели, може да подсили връзката.

6. Яснота в разговорите

Разсъждаването над това кога партньорът ви ще разбере вашите нужди, може само да усложни въпроса. Добрите взаимоотношения стоят върху здрава основа, където и двамата се чувстват достатъчно удобно, за да споделят своите нужди, без да се замислят.

7. Времето е най-добрият подарък

В една връзка, времето е най-добрият дар, който хората могат да споделят. Времето също създава връзка на любов и приятелство, съвместимост. Тази идея, когато се държи жива дълго време, работи като усилвател на връзката.

8. Споделяйте вашето чувство за хумор

Не само да се шегувате, когато приятелите ви са там, но и докато прекарвате време с партньора си, споделяйте тези смешни историйки. Смеенето заедно често разчупва леда, ако има такъв, твърди Саманта Родман.

9. Разделяне на товара

Един от тези товари може да са ресурсите и тяхното разпределение. Добрите взаимоотношения трябва да нямат бариери, докато се обсъждат такива сериозни въпроси. Но често хората го правят само когато възникне необходимост и няма изход.

10. Тревогата означава загриженост

Тревогата или ползата от съмнението е ясен знак, че другият човек все още се интересува и това е, което поддържа пламъка в една връзка, никога не се отегчавате един друг, според д-р Мари Ланд това е сила в щастливите отношения.

~ източник 

~ чрез Живеда